Acasa » Psihologie » Boli nervoase

Boli nervoase

In cadrul serviciilor psihiatrice, cele mai frecvente afectiuni sunt psihozele, depresia, tulburarile nevrotice, dementele si dependentele.

Patologia psihiatrica monitorizata se imparte in general intre nevroze, care sunt tulburari psihice mai putin severe, si psihoze, tulburari psihice severe si cel mai adesea invalidante.

Tulburarile de personalitate, sau psihopatiile, cum erau numite pana de curand, se adreseaza in mai mica masura medicinei, datorita integrarii sociale continue, functionale sau nu, iar incidenta lor este dificil de evaluat.

Tulburarile psihice de origine organica (de exemplu, dementele) sau cele legate de consumul unor substante (de exemplu, alcool, droguri sintetice) se adreseaza si ele frecvent serviciilor psihiatrice.

Tulburarile psihotice cele mai importante sunt schizofrenia, tulburarea schizo-afectiva, tulburarea deliranta (sau paranoia, cum era numita in trecut) si tulburarea afectiva bipolara (numita si maniaco-depresiva). O plaja intermediara larga este ocupata de depresie, in diferitele ei forme.

Tulburarile nevrotice includ tulburarile anxioase, tulburarile somatoforme si tulburarile disociative.

1. SchizofreniaBoli nervoase

2. Tulburarea deliranta (paranoia)

3. Tulburarea afectiva bipolara

4. Depresia

5. Dementa

6. Dependenta

7. Tulburarile nevrotice

8. Tulburarile anxioase

9. Tulburarea obsesiv-compulsiva

10. Atacurile de panica

11. Tulburarile somatoforme

12. Tulburarile disociative (isteria)

O tulburare mintala este denumita psihotica daca duce la o deteriorare care interfereaza cu capacitatea de a satisface cerintele vietii.

Investigatii - Poti afla ce ai in creier

EEG este o metoda care masoara activitatea electrica a unor grupuri de neuroni cu ajutorul unor electrozi atasati suprafetei creierului.

RMN este o metoda utila in investigarea bolilor neurologice. Este o investigatie care detecteaza leziunile nervoase pe creier, nervi sau maduva si expune pacientul la un camp electromagnetic.

CT este o metoda care identifica leziunile grosiere. Tomograful foloseste raze X, fiind util pentru diagnosticarea accidentelor vasculare, traumatismelor produse in urma unor accidentelor de circulatie, deficitului de miscare instalat brusc.

Adaugă comentariu

Câmpurile subliniate sunt obligatorii.

Arhivă comentarii

  1. Nu stiu ce am (Seitan Eva, 15.07.2013 23:45:09)

    Mia inceput cu o durere de cap si medicul de familie ma trimis la neurologie.Medicul de la neurologie mia dat Rivotril Anafranil Gabagamma Serocsat Lyrika 8 ani de zile.Dupaia am adormit 2 saptamani si am simtit ca iese puterea din mine.Ma dus la psihiatrie si acolo mia luat medicamentele si a lasat numai Rivotrilul.Si inca mia dat Cipralex .si acuma am ajuns acolo ca nu imi primeste corpul medicamentele si am inceput sa lesin si de atuncea incep sa vomit si diarie imi intra stomacul in infectie si daca nu stomacul atunci sinozitra. A trecut un an jumate si acuma ma doare muschi si fac infectii in fiecare luna. Si mam slabit dintro data. Nu am putere si ma doare si capul si tot corpul.

Boli rare

01.11.2012

Sindromul Tourette

Sindromul TouretteSindromul Tourette este o afecţiune neurologică caracterizată printr-o serie de ticuri, motorii şi verbale, fără cauze identificabile, uneori cu auto-mutilare şi comorbidităţi psihiatrice variabile, care pot include tulburare obsesiv-compulsivă (TOC) şi alte tulburări ca anxietatea, tulburările de personalitate, sindrom de hiperactivitate cu tulburări de atenţie.


04.07.2012

Miodistrofiile Duchenne şi Becker

Miodistrofiile Duchenne şi BeckerDistrofiile musculare Duchenne (DMD) şi Becker (DMB) sunt două boli genetice caracterizate prin degenerescenţa fibrei musculare striate, ce determină o atrofie progresivă a celor mai multe grupe musculare, având drept consecinţă instalarea unui handicap motor variabil, în funcţie de forma şi stadiul evolutiv.


30.06.2012

Sindromul Down - caracteristici și intervenție

Sindromul Down - caracteristici și intervențieSindromul Down (Trisomia 21) este o afecțiune cu care o persoană se naște, având anumite trăsături fizice caracteristice: facies aplatizat, gât scurt, brațe și picioare scurte și îndesate, dar și un grad de deficient mintal.


archiv

Contact

VERSA PULS MEDIA SRL
Electromagnetica Business Park
Calea Rahovei 266-268
Corp 1, etaj 2
050912 Bucuresti
+ 40 31 425.40.40
FAX + 40 31 425.40.41